3 manieren om je gebit zo schoon mogelijk te krijgen

Kom voor een gezond gebit naar tandartspraktijk Your Dental. Voor kinderen kun je terecht bij kinderarts Almere. Een gezond gebit betekent een goede gezondheid. Het dagelijks reinigen en schoonmaken van je tanden is om deze reden erg belangrijk. Niet alleen jij hebt voordeel van een stralend gebit, maar ook anderen. Gekleurde tanden of een slechte zijn ook niet prettig voor je omstanders, omdat ze vaak wat smerig overkomen. Een stralend gebit en een frisse adem doen daarentegen een hoop voor je uitstraling en om deze reden is een gezond gebit ook erg belangrijk. 

Poets twee keer per dag

De eerste tip die we je kunnen geven voor het onderhouden van een schoon en gezond gebit is om dagelijks minimaal twee keer goed te poetsen. Bij het poetsen van je gebit moet je niet alleen je tanden poetsen, maar ook het gedeelte waar tandvlees in overgaat in tand. Ook de achterkant van je gebit moet je goed zien te reinigen, omdat hier vaak een hoop tandplak blijft zitten. Dit tandplak kan op de lange termijn gaan irriteren en om deze reden moet je dit goed bijhouden. Dit om te voorkomen dat het verandert in tandsteen. Het poetsen van je tanden met een elektrische tandenborstel is vaak effectiever dan het poetsen van je tanden met een reguliere tandenborstel. Gebruik om deze reden een elektrische tandenborstel. 

Maak gebruik van een flos en fluoride

Als toevoeging op het poetsen van je tanden kun je ook gaan flossen. Flossen is handig wanneer je de ruimte tussen je tanden wilt bereiken, maar dit niet lukt met een tandenstoker. Door te flossen verwijder je vuil en resten dat tussen je tanden blijft steken. Vergeet trouwens ook niet om je tong schoon te maken tijdens het tandenpoetsen. De tong is vaak een plek waar veel bacteriën achterblijven. Dit is vaak de oorzaak voor vervelende geuren, dus het schoonmaken van de tong is zeker belangrijk. Maak gebruik van fluoride, omdat fluoride je tanden beter beschermt tegen allerlei aanvallen van verschillende zuren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *