7 oktober 2020

Audicien aan huis: leef door!

Door Redactie

Het valt niet mee om in de huidige tijd je oude leven vast te houden. Soms is het bijna onmogelijk. Bovendien merk ik bij mezelf dat door al het nieuws over de Coronacrisis mijn wensen en behoeften anders worden. Ik ging vroeger graag en veel de deur uit. Niet dat ik alle feestjes afstruinde, maar ik was wel veel buiten, ging natuurlijk naar mijn werk en trok met vrienden de natuur in. Dat is toch anders geworden. Ik werk nu thuis, ik plan een wandeling op rustige momenten en ook het supermarkt bezoek beperk ik tot een keer per week. Ik ben er plotseling niet meer zo dol op om de deur uit te gaan. Ik doe het wel, ik heb er geen angst voor, maar ik voel me nu thuis het meest prettig en daar ben ik ook het liefst. In zo’n situatie ga je automatisch opzoek naar alternatieven. Ik laat vaker dingen thuis bezorgen en heb veel contacten online. Maar niet alles kan online opgelost worden. Zo kamp ik al jaren met gehoorproblemen en juist nu ik veel online doe, merk ik dat ik er veel last van heb. Daar wilde ik vanaf. Gelukkig bleek zelfs dat thuis te kunnen namelijk met een audicien aan huis.

Audicien aan huis: goed advies

Het is een beetje raar om niet naar een winkel te gaan voor het testen van je gehoor, maar de dichtstbijzijnde winkel was voor mij alleen bereikbaar met het openbaar vervoer en dat is voor mij geen optie nu. Ik vroeg me echt af of een audicien aan huis evenveel te bieden had als een audicien in een winkel. Dat bleek zo te zijn. De audicien aan huis nam een grondige gehoortest af. Zo werd al snel duidelijk waar mijn grootste problemen lagen. Hij kreeg ook een beeld van het leven wat ik nu leidde en hij kon mij goed adviseren over welk gehoorapparaat paste bij mijn online leven. Bovendien kon hij het apparaat steeds afstellen terwijl ik het meteen uitprobeerde bijvoorbeeld met een online gesprek of televisie kijken. Zo wist ik zeker dat het gehoorapparaat wat ik had aangeschaft ook werkte in mijn situatie.

Nog steeds ruime keuze

Ik had nog steeds een ruime keuze aan apparaten. De audicien aan huis legde me alles goed uit en sprak uitgebreid over de mogelijkheden van elk apparaatje. Ik heb uiteindelijk een goede keuze kunnen maken en mijn leven gaat nu weer gewoon door zoals vanouds. Nou ja, binnen de mogelijkheden van de huidige tijd dus. Maar een audicien aan huis springt goed in op die mogelijkheden dus laat hem maar komen.