nekhernia
1 september 2020

Behandelwijze bij pijn in de nek

Door Redactie

Slijtage van de tussenwervelschijf kan een nekhernia veroorzaken, word je ouder dan kan het voorkomen dat het vocht minder wordt om de spieren soepel te houden. Maar een verwonding aan de wervelkolom kan ook een oorzaak zijn, hierdoor wordt de gelei door de scheuren in het kapsel naar buiten worden gedrukt. Een goede diagnose stellen is uiterst belangrijk om een effectieve behandeling samen te stellen. De artsen van Helios klinieken zijn zeer ervaren in het geven van een diagnose.

Behandelingen

Wat houdt het onderzoek precies in?

Er moet grondig worden onderzocht welke klachten je hebt, daarna kan een diagnose worden gesteld of je een nekhernia hebt. Zijn er beperkingen in het dagelijks leven die je ondervindt, of klachten van pijn en gevoelloosheid. Ook een lichamelijk onderzoek wordt verricht, hierbij wordt gekeken hoe je reageert op aanrakingen en de reactie op druk. Eventueel indien nodig worden er scans gemaakt, aan de hand van de uitslag hiervan kan men een diagnose stellen.

Wervels

Behandelplan

Zodra er een diagnose is gesteld dat je een nekhernia hebt moet er een behandelplan samen worden gesteld. De voor en nadelen van een behandeling bij Helios klinieken worden met je doorgenomen. Daarna wordt er in goed overleg een besluit genomen over welk plan gehanteerd zal gaan worden. Worden er oefeningen gegeven, in combinatie met pijnstillende medicijnen? Eventueel is het behandelen met injecties ook een mogelijkheid om acute pijnen te verlichten. Blijf je pijn houden ook na maanden van behandeling, dan is een operatie nodig om je te helpen.