De beste tips voor gladde benen

Ontharen doen we bijna allemaal, maar ieder op zijn of haar eigen manier. We willen allemaal genoeg zelfvertrouwen hebben om te schitteren in onze blote benen! Daarom geven we je de beste tips voor het krijgen van gladde benen. 

  1. Voorbereiding

Welke ontharing methode je ook kiest, het is van belang dat je je benen goed voorbereidt op de behandeling. Het is verstandig om eerst je benen te gaan scrubben, zodat je alle dode huidcellen van je benen verwijdert. Hiervoor zou je ook scrubgel of scrubhandschoenen voor kunnen gebruiken. Gebruik een milde scrub die je zachtjes met ronddraaiende bewegingen inmasseert. Hierdoor voorkom je ingegroeide haartjes en scheerbultjes sneller. Wanneer je kiest voor laser ontharen is het goed om eerst een afspraak te maken bij een specialist, bijvoorbeeld bij Smooth Laser Clinic. Zij kunnen pijnloos en effectief laser ontharen. 

  1. Welke ontharing methode?

Er zijn zo veel verschillende manieren om te ontharen, dat je soms niet meer weet welke nu de beste is voor wat je wilt doen. Zo heb je scheren, waxen, knippen, trimmen, laser ontharen, epileren en benen ontharen met ontharing crème. Bij Laser ontharen wordt ongewenste haargroei met een laserstraal behandeld. Het haarzakje wordt vernietigd, waardoor het geen nieuwe haren meer kan aanmaken. Wanneer je kies voor laser ontharen moet je weten dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Het resultaat is dat je benen hiermee grotendeels definitief kunt ontharen. 

Je kunt er ook voor kiezen om je benen te scheren. Hiermee snijd je het deel van de haar dat boven de huid uitsteekt af met een mesje. Scheren is een snelle methode voor ontharing. Het nadeel is wel dat de haren al snel terug groeien, soms al na één of twee dagen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een ontharing crème. In deze crème zitten stoffen die de haren net onder de huid gedeeltelijk oplossen, waardoor deze afbreken. Een nadeel is dat de crème vaak stoffen bevatten die de huid kunnen irriteren. Waarschijnlijk kun je binnen enkele dagen tot een week de haartjes weer zien, net zoals bij het scheren. 

  1. Na het ontharen

Ben je klaar met ontharen? Spoel dan goed af met koud water. Dit sluit de poriën, waardoor je huid minder toegankelijk is voor ziektes. Maar ook om achtergebleven gel, wax of crème te verwijderen. Droog vervolgens je benen goed af en gebruik vocht inbrengende crème of olie. Op deze manier verzorg je de huid en breng je het vocht goed in. Dit zou je bijvoorbeeld ook kunnen doen voordat je gaat slapen, zodat de crème ‘s nachts in kan trekken. De volgende ochtend heb je zijdezachte benen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *