De reis van je leven met stedentrip Athene

Athene is een ontzettend populaire vakantiebestemming. De stad is eeuwenoud en heeft daardoor een prachtige cultuur. Waarschijnlijk heeft iedereen het bezichtigen van Akropolis op hun bucketlist staan. Al zijn de bekendste bezienswaardigheden van Athene ontzettend mooi, er is nog veel meer te ontdekken in de stad. Er zijn veel geheime plekken waar de gemiddelde toerist niets van afweet. Wil jij graag je stedentrip naar Athene bijzonder maken? Houd deze geheime bezichtigingen dan goed in gedachten! 

Wat te doen tijdens stedentrip Athene

Als je houdt van lekker eten, dan zit je in Athene helemaal op de goede plek. De Griekse keuken is heerlijk en kent veel variatie, denk bijvoorbeeld aan tzatziki, moussaka en natuurlijk Griekse salades! De Griekse cultuur proef je het beste in restaurant Klimataria. Deze herberg ziet er van binnen ontzettend mooi uit en serveert alle traditionele gerechten van Athene. Tijdens het eten wordt er ook Griekse muziek gespeeld, zodat jij je helemaal kan onderdompelen in de cultuur tijdens de stedentrip!

Benieuwd naar de mythologische achtergrond van Athene? Ga dan mee op de mythologische tour langs alle bezichtigingen die met de Griekse mythologie te maken hebben. De gids neemt je mee en vertelt meeslepende verhalen over de goden en hoe deze aanbeden werden door de inwoners. Zo ontdek je op je stedentrip Athene prachtige bouwwerken en leer je veel over de Griekse mythologie.  

Geheime hotspots tijdens stedentrip Athene ontdekken?

Als je echt iets bijzonders wilt meemaken op je stedentrip naar Athene, dan moet je een bezoekje doen aan de wijk Anafiotika. Deze wijk zit goed verstopt in de buurt van Akropolis, waardoor vele toeristen zich er niet bewust van zijn. Wat Anafiotika zo bijzonder maakt is dat het precies aanvoelt als een Grieks eiland! Het lijkt net of je een ander deel van Griekenland bent ingestapt. Ook vindt je hier veel loslopende katten en zijn er allerlei kleurrijke muurschilderingen te vinden. 

Daarnaast zijn er veel geheime rooftop bars te vinden in de stad. Deze kunnen erg moeilijk te spotten zijn en zijn daarom vaak erg exclusief. Het leukste is natuurlijk als je deze rooftop bars zelf tegenkomt op je stedentrip Athene. Nu je weet dat ze er zijn, houd je ogen goed open! Verder zijn er ook veel geheime stranden te ontdekken in Athene. Door het lekkere warme weer in de stad liggen de stranden vaak helemaal vol. Als je graag afgelegen ligt van de rest van de toeristen, dan is zo’n geheim strand echt ideaal. Ga zelfs eens op zoektocht en kijk of je er zelf eentje kan spotten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *