Een nieuwe rollator kiezen

Rollator winkel

Wanneer u oude rollator versleten is en u toe bent aan een nieuwe, bedenkt u zich wellicht een aantal minpunten van uw oude rollator, waar u bij aanschaf van een nieuwe rekening mee kan houden. Wellicht heeft u nog een erg zware rollator en twijfelt u nu of u niet beter voor een lichtgewicht kan gaan. Of uw mobiliteit is tegenwoordig meer veranderd waardoor u twijfel of u wel alleen een nieuwe rollator nodig heeft of eerder een rolstoel of ander hulpmiddel zou willen gebruiken. Voor dit laatste is tegenwoordig een ideale oplossing, er bestaan tegenwoordig namelijk rollators die omgebouwd kunnen worden tot een rolstoel. Op deze manier kunt u toch zoveel mogelijk in beweging blijven, maar wanneer het even wat minder gaat heeft u toch de zekerheid van een rolstoel bij de hand. Maar waar kunt u nu nog meer op letten bij het kiezen van een nieuwe rollator?

Rollator winkel

Meer gewicht is meer stabiliteit

Over het algemeen biedt een zwaardere rollator meer stabiliteit tijdens het bewegen. Een lichtgewicht rollator is vaak wendbaarder. Een lichtgewicht rollator is ook makkelijker in een auto te tillen. Wanneer u een rollator in een auto wilt gaan vervoeren is het ook altijd handig om naast het gewicht ook te letten op de inklapbaarheid, zodat hij niet teveel plaats in neemt in de auto.

De hoogte van de rollator

Wanneer u een nieuwe rollator aanschaft is het ook altijd handig om te kijken naar zowel de zithoogte als de hoogte van de handvaten. Wanneer u in een goede rollator winkel bent, kan de medewerker u hier over adviseren. Wanneer u niet naar een fysieke rollator winkel gaat maar online een rollator besteld kunt u de hoogte van de handvaten bepalen door u armen langs de rollator te laten hangen en de handvaten ter hoogte van uw polsen in te stellen. Wanneer u hier zelf moeilijk uit komt, kan u ook overwegen het advies te vragen van een ergotherapeut of fysiotherapeut. Het komt regelmatig voor dat een rollator te hoog of te laag staat en dit is niet prettig voor uw loopcomfort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *