20 januari 2021

Effectieve samenwerking creëren als manager

Door Redactie

Managers hebben een team dat zij aansturen. Maar een team aansturen bestaat zeker niet alleen uit het uitdelen van taken. Je moet zeker meer doen. Een effectieve samenwerking van het team cruciaal om samen doelen en resultaat te behalen. In dit artikel geven wij je drie tips waarmee je makkelijker doelen kunt bereiken met jouw team 

1. Communiceren 

Sta altijd in contact met jouw teamleden. Wanneer er een barrière staat de manager en de teamleden worden er geen resultaten bereikt. Niemand wil hulp accepteren van een manager die niet in het team staat. Een goede manager is onderdeel van het team. Humor en eerlijkheid zijn een belangrijk facet hierin. Alleen zo komt een manager tot meer feedback. 

Een team dat feedback geeft is eerlijk en weet dat het terecht kan bij de manager. Voor de manager telt nog wel een belangrijke stap binnen de feedback, namelijk doorvragen. Ontvang je als manager feedback? Dan is het zaak om door te vragen. Het oppervlakkige feedback punt is vaak niet het daadwerkelijke punt. Vraag door, maar zorg er wel voor dat de ander zich veilig voelt. 

2. Daag je team uit 

Jouw team moet worden uitgedaagd. Niet eenmalig of alleen wanneer er iets niet goed gaat. Een team kan in de sleur raken en daardoor zijn de resultaten prima en de taken worden gedaan. Maar eigenlijk zit er meer in het team. Daag daarom je team altijd uit. 

Zoek naar de verbeterpunten en kijk waar efficiënter zou kunnen worden gewerkt. Daag je team uit om altijd beter te worden en altijd sneller te worden. Zo behoud iedereen focus en zorgt jouw uitdaging ervoor dat alle teamleden bijdragen aan een beter en groter resultaat. 

3. Bemiddelaar 

Conflicten zijn niet te vermijden. In elk team komt wel eens een conflict voor. De manager heeft niet zozeer de taak deze te vermijden, maar wel de taak om deze op te lossen met de teamleden. Wees een bemiddelaar als manager. Jij zorgt ervoor dat alle teamleden door één deur kunnen. Je helpt bij oplossen van moeilijkheden zodat jouw team altijd verder kan. 
Je kiest als manager voor focus en menselijkheid. Alleen zo kan je het maximale uit jouw team halen. Teamleden moeten zich prettig en veilig voelen bij jou. Daag ze uit en zorg ervoor dat ze samen effectief kunnen werken. Teamoptimalisatie is het waard om meer te bereiken.