Fysiotherapie Utrecht is de specialist bij lichamelijke klachten en revalidatie

Fysiotherapie Veenendaal

Het voornaamste doel van de fysiotherapeuten die werken bij fysiotherapie Utrecht is om ervoor te zorgen dat de klachten die je hebt zo snel mogelijk verdwijnen. Hiermee bedoelen we niet dat de klachten voor even verdwijnen, maar voorgoed. De fysiotherapeuten bij fysiotherapie Utrecht zijn gespecialiseerd in het behandelen van diverse klachten. De accommodatie van de fysiotherapiepraktijk ziet er niet uit als een ‘normale’ fysiotherapiepraktijk. Je vindt hier naast een gecertificeerde fysiotherapeut ook een sportgelegenheid waar je gebruik van kunt maken. Hier kun je in kleine groepjes trainen aan een sterk lichaam en aan je gezondheid. Zo kun je, wanneer je weer klachtenvrij bent zorgen dat, door beweging en training, deze klachten nooit meer terugkomen.

Fysiotherapie Utrecht wat is dat concreet?

Wanneer je lichamelijke klachten hebt aan je bewegingsapparaat, dus aan je spieren, gewrichten, aanhechtingen of pezen dan kunnen deze klachten verminderen of verdwijnen door fysiotherapie toe te passen. De fysiotherapeuten voeren diverse behandeltechnieken uit die de beweeglijkheid van gewrichten en spieren verbeteren. Een fysiotherapie behandeling wordt gegeven door iemand die alles weet van de aandoening waarvoor je komt. Er wordt door de fysiotherapeut een behandelplan opgesteld om zo snel en effectief mogelijk van je klachten af te komen. Voor iedereen is dit behandelplan anders want iedereen heeft een andere lichaamsbouw en ervaart pijn anders. Om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen, kunnen ook collega’s binnen fysiotherapie Utrecht worden benaderd voor advies. Een fysiotherapie behandeling start altijd met een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek.

Onderzoek naar de oorzaak en plan van behandeling

Bij fysiotherapie Utrecht wordt grondig onderzoek verricht naar de oorzaak van de klacht. Wanneer de oorzaak niet bekend is kan het zijn dat de klacht binnen de kortst mogelijke tijd weer terugkomt, en dat is niet de bedoeling. Het onderzoek bestaat uit een vragen en een lichamelijk onderzoek. Vaak weet jezelf heel goed hoe de klacht is ontstaan, maar soms is er geen aanwijsbare reden. Ook zal er een kort lichamelijk onderzoek plaatsvinden rondom het gebied waar de klacht zich bevindt. De fysiotherapeut zal samen met jou een behandelplan opstellen. Dat plan is erop gericht om de oorzaak én de klacht zo snel mogelijk op te lossen. Het kan zijn dat de klacht bestaat uit pijn, maar het kan ook zijn dat je moeilijker kunt bewegen. Tijdens het onderzoek en de behandeling maken fysiotherapeuten bij fysiotherapie Utrecht gebruik van hun handen.

Meer dan alleen fysiotherapie

Een behandeling bij fysiotherapie Utrecht bestaat uit meer dan alleen fysiotherapie. Je leert ook hoe je kunt voorkomen dat klachten ontstaan. Dat wordt gedaan door bepaalde oefeningen te doen waarmee je houding en beweging kunt verbeteren. Deze oefeningen zijn erop gericht om een betere stabiliteit, houding, spierkracht en uithoudingsvermogen te verkrijgen. Zeker na een operatie helpen deze oefeningen om sneller te herstellen. Hier gaan fysiotherapie en sporten samen. Wil je meer dan alleen fysiotherapeutische oefeningen doen dan kan dat, eventueel samen met een personal trainer, in onze sportaccommodatie. 

Het voornaamste doel van Fysiek Health Club is om ervoor te zorgen dat jij weer klachtenvrij wordt en blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *