Herstel van reukvermogen na reukverlies

Misschien heeft u het zelf wel eens meegemaakt of heeft u er tot op het heden nog mee te maken, maar men kan het reukvermogen verliezen. Dit betekent dat er minder goed tot niet meer geroken kan worden. Dit betekent dus dat vieze of stinkende geuren niet meer worden geroken. Maar ook lekkere geurtjes zoals de geur van eten of parfum kan dan niet meer worden geroken. Omdat ruiken een van onze belangrijke en soms ook alarmerende zintuigen is, kan het fijn zijn om het herstel van het reukvermogen te stimuleren of zelfs te versnellen. Dit kan op een effectieve manier doormiddel van geurtraining. Dit is een soort van fysiotherapie voor de neus. Er zijn ook onderzoeken geweest waarbij wordt gekeken of het intensief ruiken aan verschillende geuren een positief effect heeft op het reukvermogen. Het onderzoek werd uitgevoerd op een groep mensen die hun reukvermogen waren verloren. Uiteindelijk bleek dat een groot percentage van de groep die reuktraining had gevolgd een betere score op de geurtest hadden op het einde van het onderzoek. Dit was beter dan de groep die geen reuktraining hadden gevolgd. 

Thuis reuktraining

Niet alleen in onderzoeken kan er worden getraind met geurtraining, maar dit kan ook gewoon bij u thuis! Er kan dan op advies van de KNO-arts een reuktraining gestart worden wat een onderdeel van het behandelplan bij verstoorde reuk kan zijn. De geurtraining is gebaseerd op het onderzoek van Professor Thomas Hummel. De training die is opgesteld bestaat uit 2 maal per dag intensief ruiken van vier verschillende geuren. Nu vraagt u zich misschien af, hoe kom ik aan deze geuren? Deze training wordt uitgevoerd met behulp van etherische oliën. Het is een set die bestaat uit de geuren: kruidnagel, roos, eucalyptus en citroen. Dit is de eerste set van de reuktraining sets. 

Verschillende sets

Voor de reuktraining bestaan er drie verschillende sets zodat er meer variatie in de reuktraining kan worden gebracht. Deze setjes kunnen thuis worden besteld. Ze komen dan met een Nederlandstalige handleiding. Doormiddel van het toepassen van deze reuktraining kan het herstel van het reukvermogen worden versneld en wordt het ook gestimuleerd. De geurtraining kan worden uitgevoerd met de vier verschillende oliën maar ook met vier geurstiften. Het is van belang dat de training voor het reukvermogen wordt uitgevoerd met behulp van vier schillende geuren. Door de variatie van de sets blijft het ook nog wat aantrekkelijker om de trainingen te volgen. Misschien is dit ook iets voor u wanneer u ervaring heeft met reukverlies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *