26 november 2020

Hoe kies je een goede verloskundigenpraktijk?

Door Redactie

Als je zwanger bent, zijn er veel zaken die je moet regelen, waaronder het kiezen van een verloskundigenpraktijk. Sommige vrouwen ervaren dit als lastig, omdat zij niet goed weten waar ze op moeten letten, maar wel de juiste keuze willen maken. Om je zoektocht iets makkelijker te maken geven wij je graag een aantal tips. Ben je benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Vraag naar ervaringen

Als je op zoek bent naar een goede verloskundige, kan je netwerk je waarschijnlijk wel verder helpen. Er zijn ongetwijfeld mensen die je kent die bepaalde ervaringen hebben met een verloskundigenpraktijk. Vraag daarom aan familie, vrienden of kennissen of zij een praktijk kunnen aanbevelen. Zo hoor je eerlijke verhalen en kun je vragen stellen aan diegene om er zo achter te komen of de praktijk ook bij jou past. Het is daarom goed om voor jezelf vooraf te bedenken waar een goede praktijk precies aan moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan het aantal contactmomenten en de manier van werken.

Vergelijk praktijken

Als je een paar praktijken op het oog hebt, is het goed om deze met elkaar te vergelijken. Op internet kun je altijd de werkwijze van de praktijk achterhalen en zo kijken welke het beste bij jou past. Hiernaast kun je natuurlijk ook de praktijk even bellen en vragen om een vrijblijvend gesprek. Zo leer je de verloskundige ook in het echt kennen en kun je gelijk testen of er een klik is of niet. Hiernaast kan de verloskundige al jouw vragen beantwoorden. Dit kun je doen met meerdere praktijken. Als je meerdere kennismakingen hebt gehad, kun je hierna voor jezelf bepalen bij welke praktijk je de beste klik hebt. Als toch blijkt dat een praktijk niet zo goed bij je past, hoef je je geen zorgen te maken! Het gaat ten slotte om jouw buik en baby!