voetschimmel
29 januari 2021

Hoe kom ik als man van zwemmerseczeem af?

Door Redactie

20% van de mannelijke bevolking heeft zwemmerseczeem, een veel voorkomende schimmelinfectie. Het zorgt voor rode en schilferige huid tussen je tenen. Als je het niet behandelt dan kan het doorgroeien naar je zool of je nagel. Op je zool kunnen er kleine bultjes ontstaan met pus erin. Jouw nagel wordt dik en verkleurt. Beide niet echt wenselijk. Omdat deze variant van een schimmelinfectie veel plaats vindt, is het niet de vraag hoe je eraan bent gekomen maar hoe je er van af komt.

Behandeling zwemmerseczeem

Er zijn meerder manieren om zwemmerseczeem te behandelen. Bij de apotheek kun je makkelijk verschillende middeltjes kopen. Je kan kiezen uit crèmes, lotions of een huidspray. Je moet je voeten goed insmeren, echt helemaal. Daarnaast moet je ook je schoenen en sokken goed reinigen. Er is een kans dat de schimmel in de sokken en schoenen is getrokken. Zodra je je schoenen voeten in vieze sokken komen, dan komt de schimmel ook gewoon weer terug. En dat willen we niet.

voetschimmel

HuismiddeltjeAls je niet een persoon bent die van medicijnen houdt, is er ook een natuurlijke vorm van behandeling. Je moet je voeten laten weken in wat azijn voor een paar weken. Daarna moet je de voeten goed afspoelen en vooral goed afdrogen. Dan moet het goed komen. Bij elke behandeling moet je niet verwachten dat je binnen een paar dagen van de zwemmers eczeem af bent. Het duurt wel een paar weken voordat de schimmelinfectie is verdwenen. Ook is het mogelijk dat de schimmel uit zichzelf verdwijnt maar deze kans is heel klein.