Hoe krijg ik wittere tanden?

Witte tanden

Heb je niet zo’n mooie witte tanden als je zou wensen? Dan kun je daar zelf wel wat aan doen en je tanden een aantal tinten witter maken. Witte tanden krijgen is niet eens zo ingewikkeld en je ziet vaak al snel effect als je een product in huis haalt dat hiervoor geschikt is. 

Diverse producten om je tanden minder geel te maken

Gele tanden verhelpen kun je met diverse middelen doen. Zo kun je ervoor kiezen een speciale tandpasta, tandpoeder of mondwater te gebruiken die gemaakt zijn om je tanden een paar tinten witter te maken. Deze middelen kun je zelf aanschaffen en inzetten en daarvoor hoef je niet naar de tandarts. Je kunt de tandverzorgingsproducten los kopen maar als je nog niets in huis hebt, is het vaak slim een compleet pakket te kiezen. Zo heb je namelijk meteen alles in huis. 

Kies voor producten met natuurlijke bestanddelen

Houd er bij de aanschaf van producten die gele tanden tegengaan rekening mee dat je zoveel mogelijk kiest voor middelen met natuurlijke ingrediënten. Bepaalde biologische stoffen hebben een wit makende werking en worden daarom ook aan de producten toegevoegd. Hoe natuurlijker het product is hoe gezonder. Kies je voor een product waaraan kunstmatige of chemische hulpstoffen zijn toegevoegd dan bestaat de kans dat je last krijgt van bijwerkingen, dus deze koop je beter niet. 

Witter dan ze ooit waren kan niet

Als je kiest voor natuurlijke producten om je tanden witter te maken dan zie je vaak al na een paar keer gebruiken effect. Je tanden kunnen er niet witter mee worden dan ze ooit waren maar dat is niet meer dan logisch. Zo zijn jouw tanden ook gewoon niet. Gebruik de producten regelmatig om het gewenste effect te behouden. Zeker bij producten op natuurlijke basis is dat geen probleem omdat deze veilig in het gebruik zijn. 

Let goed op met wat je eet en drinkt

Om een zo goed mogelijk effect te krijgen en te houden is het ook belangrijk dat je kijkt wat je eet en drinkt. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen vlekjes en aanslag op de tanden veroorzaken of bevatten veel suiker waardoor het tandglazuur sneller beschadigt. Dit leidt dan weer tot gele tanden dus kies eens water in plaats van sap, frisdrank, koffie of thee en vermijd veel zoetigheid. Poets niet meteen nadat je iets zoets gegeten hebt, want dat zorgt voor extra verspreiding van de suikers en tast het tandglazuur eerder aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *