Hoe werkt een fysiotherapeut?

Soms zijn lichamelijke klachten zo storend, dat er hulp voor gezocht wordt. Als er niet perse iets direct medisch mis is, kan de dokter de patiënt doorsturen naar de fysiotherapeut. Het lichaam doet nu meer of anders pijn dan normaal. Deze fysiotherapie kan helpen de spieren weer normaal te laten functioneren. Daarnaast kan je bij de fysiotherapeut voor blessures, pijnklachten of voor een aandoening waarbij medische begeleiding nodig is. Wanneer er na een ongeval of een operatie beweging nodig is voor herstel, kan je hier ook heen. Je kan bij de fysiotherapeut ook terecht voor advies of informatie. Bijvoorbeeld de fysiotherapeut rijswijk kan helpen bij deze klachten. 

FysioEffect Rijswijk

De fysiotherapeut in Rijswijk, FysioEffect Rijswijk helpt jou op het pad naar bewegen zonder pijn. Ze helpen je eerst om erachter te komen wat je wensen zijn en helpen je je lichaam kennen. Samen met de patiënten maken ze een plan die past bij de situatie. Op deze manier bieden ze een methode om niet alleen van de blessure af te komen, maar ook ervoor te zorgen dat er geen nieuwe blessures gaan ontstaan. Voor sporters is het voorkomen van blessures een belangrijk item in de training.

Verzekerd voor fysio

Vergoed elke verzekering de behandeling bij de fysiotherapeut, en waar moet je op letten wanneer je dit uitzoekt? Afhankelijk van de verzekering, wordt de fysiotherapie deels of helemaal vergoed. Als eerste krijg je te maken met het betalen van de eigen risico. Voor veel Nederlanders die weten dat ze veel te maken hebben met fysiotherapie, is een aanvullende verzekering een goed idee. Hierbij geldt namelijk geen eigen risico. Je betaald dan dus wel meer voor de basisverzekering. In sommige gemeentes is er een regeling voor mensen die een laag inkomen hebben of verzorging op maat. Hier betaald de gemeente mee aan de fysiotherapie. Wanneer je meer behandelingen nodig hebt dan verzekerd wordt , komen de kosten hiervoor uit eigen portemonnee. Gemiddeld betaal je dan tussen de 25 en de 45 euro per sessie, afhankelijk van de vorm van therapie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *