Livestreaming bij een uitvaart

Heb je wel eens gehoord van een livestream uitvaart? Dit wil zeggen dat de uitvaart live wordt uitgezonden en mensen kunnen dan via een linkje de uitvaart toch bijwonen. Een mooie manier om dan toch afscheid te kunnen nemen van een dierbare als je niet ‘live’ bij de uitvaart kan zijn, wegens bijvoorbeeld het maximaal aantal bezoekers. Doordat we elkaar snel kunnen besmetten, mogen er niet zoveel mensen in een kleine ruimte bij elkaar zijn. We moeten sowieso anderhalve meter afstand houden maar zo zijn er nog veel meer maatregelen waar we ons nou eenmaal aan moeten houden. Dit kan erg moeilijk zijn als er iemand komt te overlijden, je wil namelijk afscheid nemen en als dat niet kan, dan is dat erg vervelend. Er kan dan toch op gepaste wijze afscheid worden genomen, vaak alleen op afstand, echter is het beter dan dat je geen afscheid kunt nemen. Dit kan je hopelijk helpen om toch je verdriet een beetje te verwerken en een plek te geven.

Voordelen livestream uitvaart         

Het grootste voordeel van een livestream uitvaart is dat iedereen die wil de uitvaart bij kan wonen maar dan wel op afstand. Helaas hebben we met corona te maken met een beperkt aantal mensen bij de uitvaart. Maar dankzij livestreaming kan alles op worden genomen en dan kan iedereen live meekijken. Zo kan toch iedereen afscheid nemen en zo zijn verdriet verwerken in corona tijd bij een uitvaart. Het is een manier die de laatste jaren vaak is toegepast en de verwachting is dat het ook nog wel even zo door blijft gaan. Live stream uitvaart is daarom de optie waar je dan voor kunt kiezen om iedereen toen afscheid te kunnen laten nemen en de uitvaart bij te laten wonen.

Afscheid nemen en livestreaming

Als in corona tijd een dierbare komt te overlijden, dan zijn er helaas veel regels waar je je aan moet houden bij de uitvaart. Het kan zomaar zijn dat niet iedereen die je uit wil nodigen er bij mag zijn. Hoeveel mensen er bij de uitvaart mogen zijn wisselt helaas nog iedere keer. Daarom is het goed om na te gaan wat livestreaming hierin kan betekenen. De uitvaartondernemer kan jou er alles over vertellen en dan kun jij zelf de keuze maken of je dit ook wel bij het regelen van de uitvaart van een dierbare. Om deze reden is het zeker goed om hier aandacht aan te besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *