Succesvolle manieren om gokdriften te overwinnen

Clinici verschillen in de manier waarop gokproblemen of gokverslavingen worden gedefinieerd. Over het algemeen kan het echter gezien worden als een activiteit waarbij een individu niet in staat is om impulsen tot gokken te weerstaan, wat leidt tot ernstige nadelige persoonlijke of sociale gevolgen. Het stoppen van probleemgokken kan extreem moeilijk zijn, maar als het eenmaal gestopt is, is het de taak om te blijven stilstaan. Ex-probleemgokkers vinden het extreem moeilijk om weer aan recreatief gokken te doen. Hier zijn een paar ideeën om je nieuwe manier van leven te ondersteunen.

Plan vooruit om verveling te voorkomen

Een veelvoorkomende activiteit waar de meeste mensen zich mee bezig houden als ze zich vervelen, is gokken. Als je hebt geworsteld met probleemgokken, zoek dan creatieve manieren om je verveling of door verveling veroorzaakte activiteit te veranderen met activiteiten die misschien niet in lijn zijn met je gokgewoontes.

Identificeer je triggers

Gedrag dat de kans op een goklust vergroot, wordt een ‘trigger’ genoemd. Deze triggers kunnen zich overal in je omgeving bevinden. Het is belangrijk ze te identificeren, zodat je op een goede manier met je triggers om kunt gaan. Zo is de kans minder groot dat een trigger leidt tot het uiteindelijke gokgedrag dat je wilt vermijden.

Praat met iemand

Praten met iemand kan helpen om elk stigma waar je je zorgen over maakt, af te breken. Het vinden van iemand die het begrijpt en dezelfde ervaring heeft als jij kan enorm helpen. Probeer zo eerlijk mogelijk te zijn met de persoon met wie je praat, maar zoek wel iemand die je vertrouwd.

Bron: https://www.connection-sggz.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *