Uitvaart
7 december 2020

Uitvaart of overlijdensrisicoverzekering?

Door Redactie

Wel of geen uitvaart verzekering afsluiten? Wat kost een uitvaart? Je verzekerd je tegen de kosten die gepaard gaan met jouw uitvaart of crematie. Mocht je komen te overlijden dan dekt de verzekering (een deel) van de kosten. Er zijn verschillende manieren om een uitvaart te financieren. Er is altijd een uitvaartverzekering die bij jouw situatie past.

Een uitvaart verzekering geeft zekerheid dat er voldoende financiële middelen zijn voor een begrafenis of crematie. Mocht je geen of weinig spaargeld hebben dan is het zeker het overwegen waard om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een goede reden kan zijn dat je de nabestaanden niet op wilt opzadelen met deze hoge kosten.

Kosten?

wat kost een uitvaart? De kosten voor een uitvaart of crematie worden door veel mensen onderschat. Bij een uitvaart moet je denken aan kosten tussen de €8500 en €11000 euro. Bij een crematie aan een bedrag tussen de €6500 en €9000 euro.

De voor en nadelen van een uitvaartverzekering

Voordelen:

Er wordt een hoop geregeld. Vaak worden de kosten onderschat door mensen en komen de nabestaanden in financiële problemen. De verzekering heeft een lange looptijd waardoor je levenslang verzekerd bent.

Nadelen:

Niet alle kosten worden vergoed. Het is belangrijk dat een verzekering geïndexeerd is. Tussentijds kunnen verzekeraars hun voorwaarden aanpassen. Overstappen kan nadelige gevolgen hebben als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt.

Uitvaart

Soorten verzekeringen

●       Koopsom uitvaartverzekering

●       Kapitaalverzekering

●       Naturaverzekering

Koopsom uitvaart verzekering: Bij deze vorm kies je ervoor om eenmalig een bedrag aan de verzekeraar te betalen. Hierdoor wordt een deel van de uitvaartkosten vergoed.

Kapitaalverzekering: Als je komt te overlijden dan krijgen je nabestaanden een bedrag van de verzekeraar om de uitvaart van te betalen. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de polisvoorwaarden en verzekeringspremie.

Naturaverzekering: Je ontvangt bij deze verzekering geen geld, maar de diensten en goederen die uitvaart gerelateerd zijn. Veel verzekeraars bieden een basispakket aan. Dit pakket bestaat uit een basis uitvaart. Je kunt ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten voor extra mogelijkheden.

Overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering

Vaak denken mensen dat met een overlijdensverzekering een uitvaartverzekering of overlijdensrisicoverzekering wordt bedoeld. Het zijn niet dezelfde verzekeringen. Wil je je verzekeren tegen de kosten van een uitvaart dan kies je voor een uitvaartverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering is een tijdelijke verzekeringsvorm en keert een bedrag uit aan je nabestaanden als je komt te overlijden tijdens de looptijd. In beide gevallen voorkom je financiële zorgen.