asteruitvaartzorg-logo
6 september 2020

Uitvaartzorg Arnhem?

Door Redactie

Als eerste zal ik je wat informatie geven over wat uitvaartzorg precies inhoud. Ideaal als u op zoek bent naar uitvaartzorg arnhem. Een uitvaart of een lijkbezorging is het geheel van de handelingen en plechtigheden na het overlijden van een persoon. De uitvaart wordt besloten met een teraardebestelling (begrafenis) of een crematie. De uitvaart moet in Nederland volgens de wetgeving 36 uur en maximaal zes werkdagen na het overlijden van de nabestaande plaatsvinden. De dag van overlijden telt hierbij niet mee. Deze periode kan worden verkort door de officier van justitie of verlengt worden door de burgemeester. Bijvoorbeeld in het geval als er familie uit het buitenland moet komen. 

Als jij op zoek bent naar een uitvaartzorg arnhem kan ik je vast vertellen dat je ongelofelijk veel keuze hebt. Maar elk uitvaartcentrum is natuurlijk anders. Wat maakt een uitvaartzorg zo speciaal? Het is belangrijk dat het persoonlijk is en dat de nabestaanden er een goed gevoel bij hebben.

Kosten uitvaart

Alleen is een uitvaart zeker niet goedkoop, ook de uitvaartzorg arnhem niet. De kosten van een uitvaart kunnen al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s. Al is het erg lastig om van te voren te zeggen wat een uitvaart exact zal gaan kosten. Dit hangt af van onder andere de keuze voor een begrafenis of crematie. Daarnaast spelen er natuurlijk ook andere specifieke wensen mee, zoals de keuze voor een familie graf, grafsteen, en/of afscheidsviering. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost ongeveer 8.000 euro.