Veilig slapen voor ouderen

scootmobiel

Ouderen lopen een groot risico om te vallen. Het in of uit bed stappen kan dit risico vergroten. Ouderen brengen veel tijd door in hun slaapkamer, dus het is erg belangrijk dat deze omgeving veilig is. Er zijn verschillende maatregelen die jij als kind kunt nemen om de veiligheid van je ouders te waarborgen.

Bekijk ook: 

Scootmobiel Amsterdam

Scootmobiel Lelystad
Hoog laag bed

Hoog- laag bedden

Een hoog- laag bed is ideaal om makkelijker in en uit bed te stappen. Een verzorger kan beter zijn/haar werk doen omdat de juiste werkhoogte bepaald kan worden. Door een hoog laag bed kun je het bed beter opmaken. Daarnaast kun je beter stofzuigen onder het bed. Wanneer je ook nog een bedpapegaai (bedheffer) boven het bed plaatst, kan de oudere beter overeind komen.

Verlichting

Het is erg belangrijk dat de kamer goed verlicht is. Door verschillende lichtpunten aan te brengen in de kamer, verhoog  je de veiligheid. Zorg er ook voor dat de schakelaars binnen handbereik zitten. Zo kan het licht in- en uitgeschakeld worden vanuit bed.

Slipgevaar

Wij raden je aan om spullen weg te halen die kunnen zorgen voor uitglijden en struikelen. Vloerkleden kunnen wegglijden wanneer je hier overheen loopt. Ook snoeren zijn gevaarlijk: dit kan voor valpartijen zorgen.

Trapliften

Trapliften kunnen ervoor zorgen dat ouderen minder snel van de trap zullen vallen. Een traplift is een goede optie wanneer ouderen twijfelen om te verhuizen naar een woning die gelijkvloers is. Het liefste blijven ouderen thuis wonen, in hun vertrouwde omgeving. Trapliften worden niet vergoed, maar er zijn vaak ook tweedehands modellen beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *