29 oktober 2020

Verslaafd aan wiet: wat doe ik ermee?

Door Redactie

Als je verslaafd aan wiet bent is het moeilijk om hiermee te stoppen. Het is misschien nog wel moeilijker om het onder ogen te zien als een verslaving. In mijn geval reageerden veel mensen in mijn omgeving vrij laconiek over dat ik verslaafd aan wiet was. Het maakt mensen niet zoveel uit. Het is geen cocaïne, dat is waar. Het is veel minder schadelijk maar alsnog heb je te maken met een verslaving. In dit artikel wil ik daarom het hebben over dat als je verslaafd aan wiet bent dat je net zo goed geholpen moet orden als iemand met een cocaïneverslaving of een gokverslaving. Lees dus goed dit artikel verder en misschien vind je jezelf hierin.

 

Het grote gevaar van verslaafd aan wiet zijn

Als je verslaafd aan wiet bent is het grote gevaar net als in de eerdere alinea beschreven dat je omgeving het niet serieus neemt. Als je omgeving het niet uitmaakt dat je hierin verslaafd bent is het funest voor je gevecht tegen de verslaving. Het is onmogelijk om een van je verslaving af te komen zonder hulp van buitenaf. Als je zonder hulp van buitenaf een verslaving onder controle krijgt heb je of een ijzeren discipline of je was niet echt verslaafd. In het volgende stukje zal ik het uitgebreid hebben over hoe je een echte verslaving kan herkennen.

 

Hoe weet ik of ik echt verslaafd ben?

Als je wil weten of je echt verslaafd aan wiet bent zijn er gemakkelijke vragenlijsten die je online kan invullen. In zo een vragenlijst moet je verschillende zaken invullen. Een belangrijke vraag die je zal krijgen gaat over of je zelfs op momenten dat je niet aan het gebruiken bent denkt aan wiet. Als je hierop ja antwoordt en dus bijna de hele dag door denkt aan je verslaving is het belangrijk om je verslaving onder ogen te zien. Als je op deze vraag ja antwoordt ben je wel degelijk verslaafd en moet je direct geholpen worden. Deze hulp kan verschillende vormen aannemen. Om te beginnen kan je het in je eigen omgeving proberen te veranderen. Als je het aan je familie en vrienden vertelt zal er ongetwijfeld een grote last van je schouders verdwijnen. Bovendien kunnen je familie en vrienden ervoor zorgen dat het gemakkelijker voor je wordt om ervan af te komen. Als dit niet werkt kan je altijd jezelf nog opnemen in een verslavingskliniek.