Vind de goede fysiotherapeut

manuele therapie

Een behandelvorm die zich kenmerkt door een speciaal onderzoek wat gericht is op de behandeling van de gewrichten van het lichaam, zo zou je manuele therapie kunnen omschrijven. Vaak worden bij deze behandeling de handen gebruikt, vandaar de naam van de therapie. nadat een fysiotherapeut zijn opleiding heeft gevolgd, heeft hij hiervoor ook nog voor deze therapie een extra opleiding gevolgd. Bij deze opleiding wordt de wervelkolom speciaal behandeld met de bewegingsmogelijkheden.

Vertalen van klachten

Wanneer je klachten hebt van de gewrichten of ervaar je een stoornis, dan wordt er met manuele therapie gekeken naar het functioneren met de dagelijkse activiteiten. Niet alleen spieren en gewrichten maar ook andere factoren en activiteiten kunnen van invloed zijn op het lichaam, persoonlijke factoren en externe factoren worden rekening mee gehouden. Is alles duidelijk inzichtelijk gemaakt dan wordt er een zogenaamd profiel opgezet, met de verschillende behandelingen en doeleinden. De manuele vaardigheden worden hierbij ingezet van de manueel therapeut, om de beweeglijkheid van de gewrichten te verbeteren.

manuele therapie

Adviezen

Ga je een behandeling aan van manuele therapie, dan is de behandeling niet het enige. Ook wordt je voorzien van advies om beter te kunnen bewegen. Een onderzoek is altijd bedoeld om te achterhalen welke stoornis aan de hand is in het lichaam, een vragen onderzoek en lichamelijk onderzoek maken hier deel van uit. De behandeling zelf is bedoeld om de bewegingsvrijheid te optimaliseren, door het verbeteren hiervan kunnen de klachten verminderen of helemaal verdwijnen. Vaak bevinden de klachten zich primair in de gewrichten van het lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *