23 juli 2021

Vitaliteit verbeteren? Dit kun je doen!

Door Redactie

Steeds meer mensen vinden een gezond leven ontzettend belangrijk. En, gelukkig maar! Zo bezoeken steeds meer mensen de sportschool en nemen mensen afscheid van het roken. Ook gezonde voeding is tegenwoordig helemaal trending, en de leukste ‘vegan’ restaurantjes doen hun intrede. Daarentegen blijft de vitaliteit op de werkvloer wel een beetje achter. Het lijkt erop dat mensen dat toch net wat moeilijker vinden dan thuis. Met deze tips zorg je ervoor dat de vitaliteit op de werkvloer ook kan verbeteren!

Lekker in je vel, persoonlijke ontwikkeling en gezond zijn

Het klinkt eigenlijk heel simpel, maar gezond zijn en gezond blijven is het resultaat van de acties die je nu doet. Ofwel: een vitale leefstijl kan bepaalde ziektes als obesitas, diabetes en hart- en vaatziektes mogelijk voorkomen. Door je vitaliteit te verhogen zorg je er tevens voor dat je je geestelijke gezondheid op peil houdt, en je minder last hebt van stress en dus burn-outs kunt voorkomen. Een ander belangrijk onderdeel is de motivatie en wilskracht om deze doelen te bereiken.

Ook is het algemeen bekend dat mensen die lekkerder in hun vel zitten ook een stuk socialer overkomen. Meer plezier ervaren en daardoor ook een stuk enthousiaster zijn. Kortom: medewerkers die bezig zijn met het verbeteren van vitaliteit zullen ook meer werkplezier ervaren dan medewerkers die dit niet doen.

We weten tegenwoordig soms ook allemaal niet meer waar we moeten beginnen. Gelukkig zijn er veel organisaties gespecialiseerd in het verbeteren van vitaliteit bij organisaties en bieden ze hun expertise ruimschoots aan. Zo ook https://www.lifeguard.nl, waar je een vrijblijvend advies kunt aanvragen voor het verbeteren van de vitaliteit op de werkvloer. Dus, waar wacht je nog op! Verminder het verzuim en verhoog het werkplezier van medewerkers door te starten met zogenoemde vitaliteitprogramma’s, en wie weet kun je wel heel veel kosten besparen.