Wanneer bezoek je een psycholoog?

Honderd jaar geleden keek de maatschappij heel anders naar mensen met psychische problemen. Psychische problemen waren immers zaken waar je je voor moest schamen; als je daar last van had, zat er echt een steekje bij je los. Het stigma op psychologische problemen en de daarop volgende stap een psycholoog te bezoeken, is nog niet zo lang verdwenen. Het is steeds normaler geworden en de meest mensen kijken er niet van op wanneer ze horen dat iemand met enige regelmaat een psycholoog bezoekt, zoals DenkPro, Pscyholoog Woerden bijvoorbeeld. Maar wanneer bezoek je een psycholoog?

Bagatelliseren van eigen problemen

Veel mensen zijn bang dat ze zich aanstellen. Ze twijfelen over of ze een psycholoog moeten bezoeken, maar besluiten daarna dat hun problematiek niet ernstig genoeg is. ZE vergelijken hun problemen met iets wat in hun optiek veel groter en belangrijker lijkt, alsof dat betekent dat zij zelf daarom geen recht meer hebben op hulp. Het feit dat er vaak grote wachtlijsten zijn, helpt in dat opzicht niet bepaald mee. Bij DenkPro hebben ze geen wachtlijsten, dus wanneer je eindelijk over de streep bent gekomen en het lef hebt gevonden om hulp te vragen, krijg je deze ook meteen. Zo heb je niet de kans om terug te krabbelen, wat vaak als een voordeel wordt ervaren. DenkPro is onder andere een tip voor als je op zoek bent naar een Psycholoog Woerden.

Belemmering in dagelijks leven

Voor de vraag of je een psycholoog moet bezoeken of niet behoort de maatschappelijke druk, publieke opinie, of eventueel opgelegde schaamte geen rol te spelen. Eigenlijk is het heel simpel: kamp je met mentale problemen die je belemmeren in het dagelijkse leven en weet je niet hoe je er zelf van afkomt? Dan kan je gerust eens een bezoekje brengen aan de psycholoog. Want tegenwoordig is dat gelukkig niet meer iets om je voor te schamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *