pexels-tima-miroshnichenko-5355720
8 juni 2021

Wat doe een orthodontist?

Door Redactie

Als je denkt aan een orthodontist denk je vaak aan beugels en het mooi maken van een lach. Dit is zeker iets waar een orthodontist zich mee bezighoudt maar dit is lang niet het enige. Een orthodontist focust zich ook op het goed op elkaar laten passen van de boven- en onderkaak en het uitvoeren van speciale behandelingen. De orthodontist heeft meestal een opleiding van minimaal 9 jaar gevolgd en is dus een specialist in wat hij doet. Maar wat doet een orthodontist allemaal en wat is de belangrijkste reden dat mensen naar de orthodontist toe gaan? In deze blog leggen wij het je uit.

Wanneer bezoek je een orthodontist?

Wanneer je de het uiterlijk en gevoel van je tanden wilt verbeteren dan ga je naar de orthodontist. Veel mensen denken dat een orthodontist alleen voor kinderen is bedoeld. Dit is niet waar namelijk meer dan 25 procent van het klantenbestand bij de orthodontist is volwassen. De tanden en kiezen kunnen namelijk op iedere leeftijd worden verplaatst. Op zoek naar een orthodontist? Kijk eens naar een ortho in Meppel.

Wat zijn de meest voorkomende redenen om naar de orthodontist te gaan?

Vaak wordt je door je tandarts doorverwezen naar de orthodontist, maar dit is niet noodzakelijk. Je kan ook zonder verwijzing van je tandarts een afspraak maken met de ortho. De meest voorkomende redenen voor een afspraak met de ortho zijn scheve tanden, een grote overbeet en voor het opvullen van ruimte tussen de tanden.