Wat doet een podotherapeut

Problemen aan de voet kunnen erg hinderlijk zijn. Meestal gaat het vanzelf weer over, maar het kan ook zo zijn dat je er voor een langere tijd mee rond loopt. Op ten duur kan dit er zelfs voor zorgen dat je niet goed meer kan lopen, omdat je schoenen zeer beginnen te doen en de pijn kan zelfs uitstralen naar je been of rug. Dan is het wel zo fijn als je naar een specialist toe kan die je hier vanaf kan helpen. Hierbij kan een podotherapeut je helpen! Ben je benieuwd naar wat een podotherapeut doet? Lees dan snel verder!  

Werkzaamheden

Podo betekent in de Griekse taal voet. Zoals de naam al aangeeft, houdt een podotherapeut zich dus bezig met allerlei problemen aan de voet. Hij of zij is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten die zijn ontstaan door bijvoorbeeld een afwijkende voetstand of een afwijkend looppatroon. Hiernaast is een podotherapeut ook gespecialiseerd in klachten die voortkomen vanuit de voeten. Denk bijvoorbeeld aan de knieën, heupen en de lage rug. Een podotherapeut kan je helpen om deze klachten te verminderen, door middel van steunzolen of bewegings- en schoenadviezen. Dit is natuurlijk per situatie weer verschillend. Bij de intake zal een podotherapeut kijken naar jouw klachten en wordt er een passend schema gemaakt om jou zo snel mogelijk van je klachten af te helpen.

Wanneer naar podotherapeut?

Als je last hebt van pijn aan de voet, knie, heup of rug, kan podotherapie een goede uitkomst bieden. Hiernaast zien podotherapeuten ook veel mensen met klachten aan de huid, zoals eelt, likdoorns en voetwratten. Dit kan ontstaan door het dragen van verkeerde schoenen. Hiernaast zien ze ook veel mensen met overbelastings- of vermoeidheidsklachten. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door een afwijkende voetstand of overmatige belasting. Verder kun je naar een podotherapeut als je last hebt van hamertenen, klauwtenen en ingegroeide nagels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *