Wat is een paramedisch centrum?

Bij vragen over je gezondheid ga je vaak eerst naar je huisarts. Een logische stap. De huisarts verwijst soms door naar een specialist. Het kan dan voorkomen dat je doorverwezen wordt naar een paramedisch centrum. Wat is een paramedisch centrum precies en wat zijn de voordelen? We leggen het voor je uit.

Een paramedisch centrum is een plek waar meerdere paramedici samenwerken. Een paramedicus is een iemand die medische behandelingen uitvoert, maar geen arts is. Denk aan een fysiotherapeut, ergotherapeut of psychotherapeut. Door met meerdere paramedici op één plek te werken, kan kennis gedeeld worden zodat cliënten nog beter geholpen kunnen worden. 

Behandeling op maat

Waar een huisarts vaak slechts 10 minuten tijd heeft, is er in een paramedisch centrum veel meer aandacht voor de cliënt. Er wordt een behandelplan opgesteld om ervoor te zorgen dat klachten verminderen of helemaal verdwijnen. Doordat de therapeuten samenwerken, kan een klacht via meerdere invalshoeken bekeken worden. Dat kan ervoor zorgen dat je veel sneller van je klachten af bent. In veel centra zijn ook kinderen van harte welkom. De behandeling wordt zo goed mogelijk op maat aangeboden. Daarbij staan klantgerichtheid en professionaliteit hoog in het vaandel.

Doorverwijzing

Het is voor de hand liggend om bij klachten eerst je huisarts om advies te vragen. Hij of zij kan je dan doorverwijzen naar een therapeut. Het is altijd mogelijk om met je huisarts mee te kijken en een therapeut te vinden bij je in de buurt. Denk daarbij aan de voordelen die een paramedisch centrum biedt; er zijn verschillende therapeuten die onderling samenwerken, er zijn vaak ruimere openingstijden en de professionaliteit is gewaarborgd. Heb je terugkerende klachten of wil je je klacht direct met een therapeut bespreken? Dan is het ook mogelijk om direct een afspraak te maken bij een paramedisch centrum. Het is dan wel belangrijk om dit even door te geven aan je huisarts.

Behandelingen tijdens coronatijd

De maatregelen van de regering om het coronavirus te bestrijden hebben gevolgen voor ons allemaal. Gelukkig is het nog steeds mogelijk om in behandeling te zijn bij een therapeut. Let daarbij wel goed op de maatregelen die een paramedisch centrum heeft genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo kan de veiligheid van de medewerker en de cliënt gewaarborgd worden. Heb je klachten? Blijf dan thuis of informeer naar de mogelijkheden van een consult op afstand. Door de beperkingen van deze tijd is het steeds vaker mogelijk om via videobellen een afspraak toch door te laten gaan. Uiteraard is dit bij elk centrum anders. 

Vind een paramedisch centrumEr zijn in het hele land paramedische centra te vinden. Zowel in de randstad als in andere delen van Nederland, hebben therapeuten hun krachten gebundeld. Ontdek zelf welk centrum het beste bij je past. Of laat je adviseren door je huisarts of mensen in je omgeving. Zo vind je snel een paramedisch centrum dat past bij al jouw wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *