schaamlipcorrectie
18 maart 2021

Wat is een schaamlipcorrectie?

Door Redactie

Veel vrouwen zijn niet tevreden over de verhouding tussen de buitenste en de binnenste schaamlippen. Dit kan zorgen voor pijn, maar ook voor schaamte. De schaamte kan ervoor zorgen dat er minder wordt genoten van seks. De pijn kan ertoe leiden dat bijvoorbeeld paardrijden niet leuk meer wordt. Beide situaties kunnen een grote negatieve invloed hebben op het dagelijkse leven. Indien je hier momenteel zelf last van hebt, kun je ervoor kiezen om een schaamlipcorrectie te laten uitvoeren. Deze eenvoudige ingreep kan ervoor zorgen dat er weer meer van dagelijkse activiteiten genoten kan worden. 

schaamlipcorrectie

Huidoverschot wordt weggehaald

In veel gevallen worden de binnenste schaamlippen verkleind door de huidoverschot weg te snijden. Hierbij kijkt een chirurg eerst naar de hoeveelheid huid die weggehaald dient te worden. Vervolgens wordt het gebied verdoofd en vindt de operatie plaats. 

Naast een operatie aan de binnenste schaamlippen, komt het ook regelmatig voor dat de buitenste schaamlippen worden gecorrigeerd. Hierbij wordt er vet en huidweefsel weggehaald. Net als bij een correctie van de binnenlippen wordt er ook bij de buitenste schaamlippen vooraf gekeken naar de hoeveelheid die weggehaald moet worden.  

Wat gebeurt er na een correctie?

Na de operatie zijn de lippen pijnlijk en gezwollen. Daarnaast kan er ook sprake zijn van bloedverlies. De dag na de operatie is er meestal een zwelling te zien. Om van de pijn af te komen kun je ervoor kiezen om pijnstillers te nemen. Na 3-6 maanden is het eindresultaat goed zichtbaar.