Wat is medicinale cannabis?

Misschien heb je er vast wel eens vaker over gehoord: medicinale cannabis. Het wordt meestal voorgeschreven door een huisarts of medisch specialist. Maar wanneer wordt medicinale cannabis nu precies voorgeschreven en wat is de werking hiervan? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!  

Medicinale cannabis  

Medicinale cannabis wordt in Nederland ook wel medicinale wiet genoemd. Deze wiet is dan ook uitsluitend bedoeld voor medicinaal gebruik. Er zijn strenge richtlijnen waaraan de wiet moet voldoen en de medicinale wiet wordt geproduceerd in opdracht van de overheid. De wiet moet onder andere vrij zijn van metalen, pesticiden en andere vervuiling.  

Verschil medicinale cannabis en normale cannabis 

Het verschil met medicinale wiet en normale wiet is dat de samenstelling anders is. Bij medicinale wiet moet de samenstelling altijd hetzelfde zijn. In tegenstelling tot gewone wiet, weet de eindgebruiker vaak niet helemaal wat er in de cannabis zit en wat de werking ervan is. Daarnaast wordt medicinale cannabis op een andere manier gebruikt. Deze rook je namelijk niet, maar stop je in de thee en kun je het ook gebruiken als een vernevelaar. Ze zal van medicinale cannabis dus ook niet gaan hoesten of het gevoel hebben dat je heel loom wordt. Alleen bij een hogere dosering kun je het gevoel ervaren dat je high bent, maar aangezien de dosering nauwkeurig wordt bepaald komt dit niet vaak voor. 

Waarvoor medicinale cannabis gebruiken? 

Maar wanneer mag de huisarts nu precies medicinale cannabis voorschrijven? Dit is bijvoorbeeld bij mensen die last hebben van spierkrampen, ruggenmergschade of andere soorten pijn in het lichaam. Verder is medicinale cannabis ook erg goed als je last hebt van misselijkheid, een verminderde eetlust, vermagering en braken. Dit komt vaker voor bij mensen die medicatie of een bestraling hebben gehad bij kanker.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *