16 september 2021

Wat kan je verwachten van acupunctuur Almere?

Door Redactie

Voor acupunctuur geldt dat het een alternatieve geneeswijze is welke als doel heeft om niet alleen de lichaamsbalans, maar ook de gezondheid te herstellen. Dit gebeurt door het stimuleren van de zogenaamde acupunctuurpunten. In het merendeel van de gevallen wordt er gebruik gemaakt van zeer dunne naalden die op specifieke plaatsen op het lichaam worden gebruikt. Ben jij ook geïnteresseerd in de voordelen die gerealiseerd kunnen worden met behulp van acupunctuur Almere? Dan is het zeker interessant om je even te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie. Zo kom je hier meteen alles over te weten. 

Wanneer kan je acupunctuur Almere overwegen?

Acupunctuur Almere kan worden overwegen in een groot aantal verschillende situaties. In eerste instantie zal je bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat deze behandeling vaak wordt aanbevolen ter ondersteuning van een bepaalde behandeling die deel uitmaakt van de Westerse geneeskunde. Denk wat dit betreft concreet aan de aandoeningen zoals hieronder aangegeven:

  • Misselijkheid, bijvoorbeeld als gevolg van een behandeling met chemotherapie;
  • Maag aandoeningen waaronder bijvoorbeeld ook maagzweren; 
  • Problemen die worden ervaren met de bloeddruk;
  • Dysenterie evenals tandpijn;

De bovenstaande voorbeelden maken in één klap duidelijk dat acupunctuur Almere in de praktijk kan worden ingezet tegen het bestrijden van tal van zeer uiteenlopende klachten. 

Hoe verloopt een behandeling met acupunctuur precies?

Heb jij ook de keuze gemaakt om een behandeling met acupunctuur Almere te ondergaan? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat er tijdens de behandeling gebruik zal worden gemaakt van kleine evenals gesteriliseerde naalden. Ondanks het feit dat deze naalden erg dun zijn is het niet uitgesloten dat ze een kortstondig prikkend gevoel zullen opleveren. Eenmaal de naald is ingebracht zal dit gevoel al snel sterk afnemen om uiteindelijk volledig weg te blijven. Het is eventueel mogelijk dat de acupuncturist ervoor zal kiezen om de naalden te verhitten. Bovendien is het ook mogelijk dat er wordt gekozen voor een extra stimulatie. In dit laatste geval zal er gebruik worden gemaakt van een beperkte hoeveelheid elektriciteit. In elk geval is het zo dat de naalden gemiddeld tussen de 5 en 30 minuten in het lichaam moeten blijven zitten. Hoe lang dit precies het geval zal zijn zal uiteindelijk worden bepaald door de acupuncturist in functie van de gekozen behandeling.

Hoeveel behandelingen zijn er precies vereist?

Hoeveel behandelingen er met acupunctuur Almere exact zijn vereist is in de praktijk sterk afhankelijk van de situatie. Uiteraard is het zo dat in het bijzonder het soort aandoeningen hiervan aan de basis liggen. Er zijn mensen die met bijvoorbeeld zes à acht sessies voldoende hebben om hun klachten te verhelpen. Anderzijds is het ook mogelijk dat er bijvoorbeeld twee behandelingen per week dienen te worden ondergaan. Dit is dus echt sterk afhankelijk van de situatie in kwestie.

Vervangt acupunctuur de Westerse geneeskunde?

Het is in de praktijk ongelofelijk belangrijk om acupunctuur Almere in de juiste context te zien. Dit betekent concreet dat ze zelden dienst doet als alternatief voor de Westerse geneeskunde. Wel is het zo dat deze alternatieve behandelmethode erom bekend staat uitstekend complementair te kunnen werken. Met andere woorden, ze vormt een prima combinatie met de Westerse behandelmethodes die er bestaan. Let wel, in bepaalde gevallen is acupunctuur wel nog steeds mogelijk voor mensen die volgens de Westerse geneeskunde zijn uitbehandeld.