Wat maakt de VOG aanvraag zo belangrijk?

Een VOG aanvragen doet u om aan te kunnen tonen dat er geen bezwaar is tegen het feit dat u een bepaald beroep moet uitoefenen. Een VOG aanvragen gebeurt wanneer uw werkgever hierom vraagt. U hoeft niet zelf uit te vogelen hoe u de aanvraag moet doen. U krijgt dit op tijd te horen van uw werkgever. U kunt de aanvraag namelijk op twee manieren indienen. Een verklaring omtrent gedrag is niet gratis. Per verklaring betaald u een betaald bedrag. Hoeveel u moet betalen is afhankelijk van de wijze waarop u de aanvraag heeft moeten indienen. In uitzonderlijke gevallen kan het zo zijn dat de aanvraag gratis is. U moet hiervoor wel werken als vrijwilliger.

Hoe verloopt het aanvragen van uw VOG?

Een VOG aanvraag kan schriftelijk, maar ook online. Hoe u de VOG aanvraagt is afhankelijk van uw werkgever. Bij een schriftelijke indiening zal de werkgever u een formulier toesturen. Het formulier dient u in te vullen en daarna naar de gemeente op te sturen. Voor zo’n aanvraag moet u €41,35 betalen. Moet u de aanvraag online doen, dan zal uw werkgever per mail ervoor zorgen dat u over een speciale aanvraagcode beschikt. U moet in dit geval slechts de gegevens die in de aanvraag staan controleren op correctheid en daarna de aanvraag online indienen. U betaalt dan via iDEAL het bedrag van €33,85. Voor een online aanvraag moet u er wel voor zorgen dat u beschikt over een DigiD account. Zonder zo’n account kunt geen VOG aanvragen bij VOG-aanvraag.nl. U zal dit dan eerst moeten doen voordat u de aanvraag kan indienen. Ook moet u over internetbankieren beschikken om zo via iDEAL voor de aanvraag te kunnen betalen.

Wanneer kan u de VOG verwachten?

De VOG ontvangt u niet meteen. U moet hiervoor tussen de één en vier weken wachten. Vanwege de mogelijke langere wachttijd is het aan te raden niet te lang te wachten met het doen van de aanvraag. Zo vergroot u de kans deze binnen te krijgen voor uw eerst geplande werkdag. U ontvangt de VOG ook altijd thuis per post. Hoe de aanvraag er aan toe is gegaan maakt hierbij dus niet uit. U moet hierna zelf de VOG naar uw werkgever sturen. Het kan zo zijn dat u bij een positieve aanvraag het geld van de aanvraag van de werkgever terug krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *