30 november 2020

Wat moet je weten over je zorgverzekering?

Door Redactie

Iedereen heeft een zorgverzekering, maar toch weten de meeste mensen er weinig over. Wist je bijvoorbeeld dat je niet elke maand kan overstappen naar een andere zorgverzekeraar? En wist je dat de meeste mensen wel enorm veel geld kunnen besparen door aan het eind van het jaar hun zorgverzekering even te vergelijken met andere zorgverzekeringen? Het is enorm handig om je regelmatig in je zorgverzekering te verdiepen, zodat je zeker weet dat je een goede verzekering hebt die bij je past. In dit artikel vertel ik dus ook de dingen die je zeker moet weten over je zorgverzekering.

Verplicht

Om te beginnen is het handig om te weten dat je in Nederland verplicht bent om een zorgverzekering af te sluiten. Met het verplichte deel van je zorgverzekering ben je echter alleen verzekerd voor noodzakelijke zorg. Om de kosten voor overige zorg ook gedekt te hebben, moet je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Een zorgverzekering is verplicht zodat niemand in ons land hoeft te kiezen tussen zijn gezondheid en portemonnee, maar iedereen altijd de zorg kan krijgen die ze verdienen.

Kalenderjaar

Een zorgverzekering sluit je af voor een heel kalenderjaar. Wanneer je aan het eind van het jaar besluit om niet over te stappen naar een andere zorgverzekering, dan wordt je huidige zorgverzekering automatisch tot het volgende jaar verlengd. Het is dus altijd handig om rond november eens te gaan kijken of er een andere zorgverzekering beter bij je past.

Vergelijk

Wanneer je de goedkoopste zorgverzekering wilt vinden moet je zorgverzekeringen vergelijken met elkaar. Gelukkig kan je dit makkelijk en snel doen online. Door verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken kan je snel zien of je niet te veel betaalt voor je verzekering.